Hisøyminner

Hisøybilder XVIII  – er et funn

I boken finner du en fyldig artikkel om broenes historie med unike bilder fra bygging av Vippa bro i 1941-42. Storflommen i Nidelva i 1892 er også omtalt i ord og bilder, pluss alle de andre broene på Hisøy.

Boken har over 20 forskjellige artikler.  Bl.a, om Hisøens Båtbyggeri som brødrene Thorkildsen startet opp i 1915. I boken kan dere lese historien om båtbyggeriets virksomhet fra 1915 til 1965. Her finnes liste over ansatte, båttegninger og bilder fra båtbyggeriet.

Havsøyminner, minner fra Krana, Norvigen og Sperrevigveien. Les også historien om Gjervoldsøy gård og EB-fabrikkens historie.

Hisøys veihistorie om de veiene som har fått navn etter personer. Her finner du historien om Julius Smiths vei, Lensmann Bakkes vei, Alf Dannevigs vei og Ole Knudsens vei og alle de andre. 

Historien om Hisøy Speiderne og Hisøy Musikkorps er fyldig og godt dokumentert. I boken er det gjengitt en mengde bilder fra speiderleirer, turer til Danmark med «Gill», sjøspeidernes historie og ikke minst er også Hisøy jentespeidermusikkorps omtalt. Boken er på over 250 sider. Utgitt i 2022 . Medlemspris er kr 400.-